Om oss

I 1979 startet gründer Age Solheim opp med produksjon av rullformet taktekke som den første i Norge. Forretningsideen viste seg å tåle tidens tann svært godt: 43 år senere er Alsvåg Plater kjent både som en etablert merkevare og en av landets ledende produsenter.

Våre ansatte

Vi har et topp serviceteam bestående av:

Steve Edvardsen

Daglig leder

Trond Mortensen

Distriktsleder

Gøran Solli

Distriktsleder

Lars Kristian Holand

Salgskonsulent

Martin Solheim

Salg PEvA

Fredrik Helland

Produksjonleder

Alexander Chironda

Produksjonsarbeider

Ole Johnsen

Produksjonsarbeider

Lyst på jobb hos oss?

Ta kontakt med STEVE HER:

Historien

Det var på en maskinmesse i Tyskland 1978 at Age Solheim fikk øye på en profileringslinje for første gang. Den gangen var det ingen i Norge som produserte rullformede tak og veggplater. Etter tysklandsturen og et fabrikkbesøk i Sør-Sverige kom forretningsideen: Importere ferdig galvanisert og lakkerte råvarer på rull, for deretter å skreddersy tak- og veggplater for det norske markedet.

Markedet i Norge var på denne tiden dominert av svenske og finske produsenter. Høsten 1979 ble Alsvåg Plater AS stiftet og arbeidet med å bygge den første norske fabrikken tok til. Etter ha jobbet mye og stort sett alene, kunne Age Solheim i juni 1980 produsere de første platene på norsk jord.

Bedriften hadde klare målsetninger, man skulle skreddersy tak tilpasset kundens behov. Leveringstiden skulle være kort, og bedriften skulle yte god service. Dette er mål Alsvåg Plater AS den dag i dag strekker seg langt for å etterleve.

Alsvåg Plater AS startet sin produksjon på tettstedet Alsvåg i Øksnes kommune. De første årene hadde bedriften to ansatte. Da gikk ettermiddagene med til å transportere varer med bil og henger ut til kundene.

Age Solheim reiste rundt og brukte mye tid på å selge inn produktene. De første årene kunne man møte ham på messer i hele landsdelen, og bedriften solgte sine produkter fra eget utsalg til firmaer og privatpersoner i nærmiljøet. Nå foregår alt salg gjennom forhandlere over hele landet.

Alsvåg Plater AS har dag forhandleravtaler med de fleste store norske byggevarekjedene. Etter fire år i Alsvåg flyttet bedriften i 1984 til nye moderne fasiliteter på Sortland. Sortland havn ble et naturlig valg for den nye fabrikken, særlig fordi logistikk og kort leveringstid var viktig etter hvert som bedriften fikk større kundemasse. l 1987 utvidet Alsvåg Plater AS på nytt. Et nytt produksjonsanlegg sto klart, og PEVA®45 og
den første taksteinplatelinjen ble introdusert med brask og bram.

1994 ble den første profileringslinjen byttet ut med en ny og moderne dobbellinje som produserer både 18 og 45-profil. Taksteinplatelinjen ble i 2005 byttet ut og den nye produksjonslinjen ble en av Europas mest moderne.

Neste generasjon

I 2002 etter 23 år som gründer og daglig leder trakk Age Solheim seg tilbake som daglig leder i Alsvåg Plater AS. Selskapet gjennomførte da en omstrukturering og generasjonsskifte. Sønnen Martin Solheim gikk inn som daglig leder og inn på eiersiden kom også stesønnen Håvard H. Wallstad som markedssjef. Med Age Solheim som styreleder var kontinuiteten da godt ivaretatt.

Nært og fjernt

Gjennom 43 år har ALSVÅG PLATER AS levert til mange forskjellige prosjekter rundt om i verden.

Blant disse er:

• Parkeringshus Telenor Fornebu (PEVA®45)
• Plater til industrihaller i Mosambik
• Plateleveranser til Sydpolen, Bosnia Hercegovina, Tyrkia og Svalbard

Geografisk beliggenhet trenger ikke å være en begrensning. I vårt tilfelle har det vært en styrke å ligge ved kaikanten her på Sortland i Vesterålen.

Veien videre

43 år i markedet har gitt Alsvåg Plater AS god kompetanse på hva som kreves av produkter på tak og vegg i det barske kystklimaet langs den norske kystlinjen.

Dette gir oss et stort fortrinn i en hard konkurranse mot mange utenlandske produsenter. Erfaringen som er opparbeidet gjennom alle disse årene kommer godt med når ny kurs skal stakes ut.

Kvalitet, service, skreddersøm og kort leveringstid har vært en rettesnor gjennom 43 år og i fremtiden vil vi ha et enda sterkere fokus på akkurat det. Våre interne målsetninger om kundetilfredshet gir oss klare mål å jobbe etter.

Alsvåg Plater AS jobber også videre for en fortsatt sunn drift, noe som gjør at bedriften fortsatt kan være i forkant på utviklingen av kvalitetsprodukter som tilfredsstiller fremtidige krav til miljø, kvalitet og produktegenskaper.

Gjennom godt samarbeid med våre leverandører og våre kunder skal vi fortsette å befeste vår posisjon i markedet som en av Norges ledende produsenter av takplater.