Lakk- og stålkvalitet

Valg av lakktype er et viktig moment med hensyn til levetiden til et stålplatetak. Det er belegget som skal sørge for god beskyttelse av kjernematerialet på et tak. Mens en god stål kvalitet skal sørge for et sterkt og stabilt stålplatetak.

  1. Lakk/belegg
  2. Primer
  3. Passiviseringsskilt
  4. Sinkskikt
  5. Stålplate
  6. Bakside-lakk

Alsvåg Plater produserer tak/veggplater og taksteinplater av stål som er galvanisert og lakkert på begge sider. For å tilpasse oss den barske norske kystlinjen har vi valgt en stålkvalitet (S320) som gjør sluttproduktet mer stabile, og vannskeligere og deformere. Denne stålkvaliteten gjør platene lettere å montere uten å skade dem. Moderne maskinpark gjør det mulig for oss å produsere i denne stål kvaliteten uten å få skader/ microspeker i lakken.  Dette er testet nøye på alle profiler med standard testmetoder.

Vår stålleverandør Ruukki OY, har utviklet en lakktype for stålplater som forener det beste fra forskjellige lakktyper. Denne lakken heter Pural® og har en farge og glansstabilitet som overgår de fleste andre lakktyper. Pural® har også unike egenskaper når det kommer til bestandighet mot korrosjon, kjemisk og mekanisk slitasje.

Siden lakken beskytter kjernematerialet vil den tekniske levetiden forlenges betraktelig ved valg av Pural® som takbelegg til ditt stålplatetak.